Продукти:
• 300 г брашно
• 1 1/2 пакет краве масло
• 1/2 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 15 г мая
• 2 жълтъка за тестото
• 1 жълтък за намазване
• 1 щипка сол
• орехи
За плънката:
• 1 1/3 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 400 г орехи
• 10 целувки
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Сваряваме млякото със захарта. Вътре изсипваме орехите и леко объркваме. Сваляме от огъня и прибавяме ванилията и начупените целувки, може и меки меденки.
От втасалото козуначено тесто, към което ръсим орехи по наша преценка, разточваме кора, която нарязваме на триъгълници. Поставяме плънката и навиваме като кифлички. Редим го в намаслена тава, но крайчетата, които сме завили, трябва да подпъхнем отдолу. Намазваме с жълтък, поръсваме със захар.
Надулите се кифлички изпичаме по-късно в умерена фурна до златисто оцветяване. Получаваме около 25 броя.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...