Продукти:
• 500 г пресято брашно
• 100 мл топло прясно мляко или вода
• 3-4 яйца
• 15 г прясна мая
• 50 г разтопено краве масло
• 25 г захар
За плънката:
• 250 г настърган кашкавал
• 1-2 яйца
• 1 яйце за мазане
• 20 г масло за мазане
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в топлото мляко. Правим кладенче в брашното и в него слагаме разтопеното масло, захарта, яйцата, млякото с маята. Месим продължително, покриваме тестото с влажна кърпа и го оставяме на топло да втаса.
Когато се понадигне, месим повторно и пак го оставяме на топло да втасва. Готовото тесто разточваме на кора, дебела 2-3 мм.
Изрязваме квадрати, които пълним с настъргания кашкавал (сирене, извара), смесен с 1-2 разбити яйца. Защипваме добре краищата, намазваме отгоре с яйце и печем в силна фурна до поруменяване.
Топлите хачапури мажем отгоре с масло.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...