Кулинарни рецепти » Хачапури по грузински

 Хачапури по грузински

Продукти:

• 500 г пресято брашно
• 100 мл топло прясно мляко или вода
• 3-4 яйца
• 15 г прясна мая
• 50 г разтопено краве масло
• 25 г захар

За плънката:

• 250 г настърган кашкавал
• 1-2 яйца
• 1 яйце за мазане
• 20 г масло за мазане

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в топлото мляко. Правим кладенче в брашното и в него слагаме разтопеното масло, захарта, яйцата, млякото с маята. Месим продължително, покриваме тестото с влажна кърпа и го оставяме на топло да втаса.

Когато се понадигне, месим повторно и пак го оставяме на топло да втасва. Готовото тесто разточваме на кора, дебела 2-3 мм.

Изрязваме квадрати, които пълним с настъргания кашкавал (сирене, извара), смесен с 1-2 разбити яйца. Защипваме добре краищата, намазваме отгоре с яйце и печем в силна фурна до поруменяване.

Топлите хачапури мажем отгоре с масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало