Кулинарни рецепти » Кифлички със сладко от зелени смокини

 Кифлички със сладко от зелени смокини

Продукти:

• 5 яйца
• 1 пакет краве масло
• 1/2 ч.ч.кафява захар
• 5 с.л. прясно мляко
• 1 лимон
• 1 бакпулвер
• 300 г брашно
• аромати, орехи, сусам

За плънката:

• 15 ореха
• 15 ч.л. галета
• 3 с.л. нишесте
• 1 голям буркан сладко с дребни смокини

Начин на приготвяне:

Разбиваме омекналото масло със захарта. Постепенно прибавяме млякото с ароматите, лимоновата кора, част от месото на лимона и сока. Работим с пасатора.

Брашното размесваме с бакпулвера, оформяме като кладенче и замесваме меко тесто, ръсейки постепенно ореховите ядки, докато стане готово за разточване.

От получената голяма кора режем лентички и във всяка завиваме отцедени цели или половинки плодове, оваляни в нишесте и галета. Оставяме да бухнат, наредени в тава и намазваме с жълтък. Отгоре поръсваме със сусамени семена.

Изпичаме във фурната при 180˚С до порозовяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало