Кулинарни рецепти » Сърца попска яхния

 Сърца попска яхния

Продукти:

• 700-800 г овнешки или свински сърца
• 2/3 пакетче краве масло
• 600 г арпаджик
• 1 малка глава чесън
• 1 к.ч. вино
• 4-5 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме сърцата по дължина на половинки и ги почистваме от артериите и кръвта. Измиваме ги добре и ги нарязваме на дребно. Обелваме скилидките чесън и почистваме арпаджика.

В тенджера под налягане слагаме месото, чесъна и арпаджика, зърната черен пипер, маслото, виното и размитото в 1 к.ч. вода доматено пюре. Поръсваме червения пипер и малко стрита чубрица и разбъркваме. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите и посоляваме на вкус.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: Нина Филипова

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало