Кулинарни рецепти » Агнешки кеат кебап

 Агнешки кеат кебап

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 бъбрека, няколко момици, филенца, флейки, черен дроб и далак от 1 агне
• 1 връзка пресен лук
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• магданоз, копър
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно само бялата част от пресния лук и запържваме в олиото. След като лукът добие златист цвят, прибавяме 1 с.л. топла вода, нарязваме на приблизително еднакви парченца филенцата, флейките и дроба и ги пущаме за малко в сгорещената мазнина, без да ги пържим. Прибавяме цели далака и момиците, а бъбреците разрязани на две, поразбъркваме и отстраняваме сместа от огъня, за да изстине. Наръсваме с наситнен магданоз, копър и джоджен.

Вземаме дебела бяла хартия и я намасляваме с разтопено, но изстудено краве масло и разстиламе върху нея изстиналата смес. След това загъваме на пакет, като събираме два по два срещуположните краища на хартията. Внимаваме пакета да не е стегнат, защото ще се пръсне. Ако е необходимо привързваме с канап. Слагаме пакета в намаслена тава, намазваме го отгоре с масло, за да не се скъса хартията и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало