Кулинарни рецепти » Шкембе яхния от с. Хайредин

 Шкембе яхния от с. Хайредин

Продукти:

• 1 кг телешко или говеждо шкембе
• 1,250 кг лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 500 г домати
• 1-2 дафинови листа
• 3-4 малки люти чушлета
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме шкембето, сваряваме го и го нарязваме на парчета.

В олиото задушаваме част от лука, нарязан на ситно, прибавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер. Наливаме бульона от варенето на шкембето и прибавяме останалия лук, нарязан на филийки, дафиновия лист, лютите чушлета, свареното шкембе и сол.

След 10 минути прибавяме нарязаните червени домати. Оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане с малко сос и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало