Кулинарни рецепти » Шкембе с лук

 Шкембе с лук

Продукти:

• 800 г шкембе
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме шкембето. Бланшираме го в кипяща вода и го нарязваме на малки късчета, които слагаме в тенджера под налягане. Сипваме вода, колкото да го покрие, кипваме на огъня и изливаме водата.

Прибавяме ситно нарязания лук, подправяме с черен пипер и сол и наливаме вода, която да покрие продуктите. Затваряме тенджерата и я слагаме на огъня. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. После отцеждаме бульона, като оставяме шкембето в тенджерата.

Размиваме брашното в малко мляко и 1 с.л. горещ бульон. Сипваме го при шкембето, доливаме останалото мляко и кипваме на огъня, като непрекъснато бъркаме. Варим 2-3 мин в отворена тенджера, след което поръсваме още черен пипер и сол и добавяме малко бульон, ако е необходимо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало