Продукти:
• 500 г черен дроб
• 1-2 с.л. нишесте
• 5 с.л. олио
• 1 шепа сушени гъби
• 1 скилидка чесън
• 3 стръка пресен лук или 1 главичка стар лук
• 1 ч.л. захар
• 1 шепа дребен зелен фасул
• 1/2 ч.л. джинджифил на прах
• 2 с.л. соев сос
• 100 мл бульон
• 2 с.л. десертно вино
• лют червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на малки парченца и го овалваме в нишестето. Изпържваме го в сгорещеното олио, като бъркаме непрекъснато.
Нарязваме чесъна на люспи, лука - на парченца по 2 см, накиснатите гъби – на ситно. Смесваме и прибавяме към дроба.
Пържим малко и сипваме бульона, соевия сос, захарта, лютия пипер и джинджифила. Накрая прибавяме нарязания на парченца фасул. Разбъркваме внимателно и оставяме да поври 2-3 мин.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...