Кулинарни рецепти » Черен дроб Су-чуан

 Черен дроб Су-чуан

Продукти:

• 500 г черен дроб
• 1-2 с.л. нишесте
• 5 с.л. олио
• 1 шепа сушени гъби
• 1 скилидка чесън
• 3 стръка пресен лук или 1 главичка стар лук
• 1 ч.л. захар
• 1 шепа дребен зелен фасул
• 1/2 ч.л. джинджифил на прах
• 2 с.л. соев сос
• 100 мл бульон
• 2 с.л. десертно вино
• лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на малки парченца и го овалваме в нишестето. Изпържваме го в сгорещеното олио, като бъркаме непрекъснато.

Нарязваме чесъна на люспи, лука - на парченца по 2 см, накиснатите гъби – на ситно. Смесваме и прибавяме към дроба.

Пържим малко и сипваме бульона, соевия сос, захарта, лютия пипер и джинджифила. Накрая прибавяме нарязания на парченца фасул. Разбъркваме внимателно и оставяме да поври 2-3 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало