Кулинарни рецепти » Телешка сърца със спанак и лук

 Телешка сърца със спанак и лук
(Германия)

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки сърца
• 500 г спанак
• 500 г лук
• 1 ч.ч. сметана
• половин пакетче краве масло
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сърцата на филийки и ги натриваме с черен пипер и сол. Запържваме ги леко в зехтина.

Бланшираме спанака и го нарязваме на ситно. Смесваме го със сметаната. Нарязваме лука на по-големи парчета, които запържваме в маслото.

Поднасяме телешките сърца, гарнирани със спанака и пържения лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало