Продукти: (за 4 порции)
• 200 г шкембе
• 200 г чревца
• 200 г черен дроб
• 200 г бял дроб
• 100 г сърце
• 100 г бъбреци
• 100 г агнешка лой
• 60 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Дробовете, сърцето и бъбреците нарязваме на парчета, съобразно големината на шиша и ги нанизваме. Посоляваме ги и отгоре спираловидно навиваме добре изчистените чревца.
Най-отгоре завиваме с шкембето, намазваме с лой, омотаваме с дебел конец или канап и печем на скарата около 1 час. При сервиране заливаме със зачервено с червен пипер препържено масло.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...