Кулинарни рецепти » Телешки език с яйчен сос

 Телешки език с яйчен сос

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 език
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 дафинови листа
• 1 глава лук
• черен пипер и бахар на зърна

За соса:

• 100 г краве масло
• 80 г брашно
• 150 мл бяло вино
• 200 мл бульон от варенето на езика
• 3-4 жълтъка
• сокът от 1 лимон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в тенджера под налягане заедно със зеленчуците, подправките и сол на вкус. Обливаме го със студена вода и го обелваме. Нарязваме го на филийки.

Загряваме маслото и пържим брашното до поруменяване. Разреждаме с прецеден бульон от езика до гладка каша, варим 15 мин и наливаме виното. Готвим още 3-4 мин, сваляме от котлона и оставяме соса да изстине като периодично разбъркваме. Накрая застройваме с разбитите с лимоновия сок яйца.

Заливаме езика с този сос и отгоре наръсваме с трохи от сух хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало