Кулинарни рецепти » Гулии, пълнени с мозък

 Гулии, пълнени с мозък
(Сърбия)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г малки гулии
• 400 г мозък
• 80 г краве масло
• 200 г заквасена сметана
• 1 малка глава лук
• 1 яйце
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме обелените гулии, пускаме ги в тенджера с кипяща вода и варим до полуомекване.

Заливаме мозъка с гореща вода и го киснем няколко минути. После отстраняваме ципата и го нарязваме на парченца.

Изпържваме ситно нарязания лук в част от маслото, прибавяме мозъка и също го позапържваме. Подправяме с черен пипер и сол, изчакваме сместа да поизстине и прибавяме яйцето и наситнения магданоз.

Омесваме и напълваме отцедените гулии. Нареждаме ги в тавичка, като върху всяка гулия слагаме по малко масло. Наливаме сметаната, разредена с малко бульон от варенето, и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало