Кулинарни рецепти » Телешки език с хлебна плънка

 Телешки език с хлебна плънка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки език
• 2 филии сух бял хляб /без кората/
• 1 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 2 твърдо сварени яйца
• 100 г сметана
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 к.л. захар
• 2 щипки канела
• 2-3 щипки настъргана лимонена кора
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го разрязваме надлъжно от едната страна.

Накисваме хляба в млякото, отцеждаме и го смесваме с нарязаните яйца, половината масло, смления черен пипер, наситнения магданоз, захарта, лимонената кора и канелата. Посоляваме и пълним езика с тази смес.

Зашиваме отвора, намазваме езика с останалото масло, увиваме го в алуминиево фолио и печем в умерено загрята фурна. Нарязваме готовия език на порции и заливаме с разбитата сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало