Кулинарни рецепти » Мозък с магданозен сос

 Мозък с магданозен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки мозък
• 1 дафинов лист
• 1-2 скилидки чесън
• 2 с.л. оцет
• сол, магданоз, черен пипер

За соса:

• 150 г краве масло
• 3-4 яйца
• магданоз, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме мозъка от ципата и кръвоносните съдове, сваряваме го заедно с изброените подправки и го отцеждаме. След като изстине го нарязваме на филийки.

Наситняваме яйцата и ги пържимв маслото заедно със ситно нарязания магданоз. Подправяме със сол и лимонов сок и заливаме нарязания мозък.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало