Кулинарни рецепти » Яхния с черен дроб и гъби

 Яхния с черен дроб и гъби

Продукти: (за 6 порции)

• 500-600 г телешки или говежди черен дроб
• 10-12 мариновани или пресни сварени гъби
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. червено вино
• 1 с.л. галета
• 1 1/2 к.ч. отцедено кисело мляко
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме дроба и го нарязваме на ивици. Слагаме го в сгорещената мазнина, разбъркваме няколко пъти и след това го задушаваме 5-6 мин, като сипваме отстрани половината от виното.

Прибавяме нарязаните сварени гъби, изцеденото кисело мляко, останалото вино, сол и черен пипер на вкус. Кипваме ястието и го отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало