Кулинарни рецепти » Яхния с черен дроб и гъби

 Яхния с черен дроб и гъби

Продукти: (за 6 порции)

• 500-600 г телешки или говежди черен дроб
• 10-12 мариновани или пресни сварени гъби
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. червено вино
• 1 с.л. галета
• 1 1/2 к.ч. отцедено кисело мляко
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме дроба и го нарязваме на ивици. Слагаме го в сгорещената мазнина, разбъркваме няколко пъти и след това го задушаваме 5-6 мин, като сипваме отстрани половината от виното.

Прибавяме нарязаните сварени гъби, изцеденото кисело мляко, останалото вино, сол и черен пипер на вкус. Кипваме ястието и го отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало