Продукти: (за 6 порции)
• 500-600 г телешки или говежди черен дроб
• 10-12 мариновани или пресни сварени гъби
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. червено вино
• 1 с.л. галета
• 1 1/2 к.ч. отцедено кисело мляко
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме дроба и го нарязваме на ивици. Слагаме го в сгорещената мазнина, разбъркваме няколко пъти и след това го задушаваме 5-6 мин, като сипваме отстрани половината от виното.
Прибавяме нарязаните сварени гъби, изцеденото кисело мляко, останалото вино, сол и черен пипер на вкус. Кипваме ястието и го отстраняваме от огъня.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...