Кулинарни рецепти » Кървавица по селски

 Кървавица по селски

Продукти:

• 1 кг бял дроб
• 1 кг черен дроб
• 1 кг тънки чревца
• 500 г ориз
• 250 краве масло/олио/
• 1 с.л. червен пипер
• чубрица
• черен пипер
• сол
• черва за пълнене

Начин на приготвяне:

Сваряваме белия дроб, черния дроб и червата, като запазвате бульона. Нарязваме сварената карантия на ситно. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Загряваме маслото, поръсваме червения пипер и леко го запържваме. Добавяме дреболиите и готвим на умерен огън. Щом поомекнат, сипваме ориза, разбърквате и наливаме малко бульон. Държим на огъня, докато оризът омекне.

С така приготвената смес пълним червата, като ги връзваме на отделни дължини. Слагаме напълнените черва в съд за варене и наливаме остатъка от бульона или вода, колкото да ги покрие. Варим кървавицата 4-5 часа на слаб огън.

Сварената кървавица се оставя в бульона и се съхранява в хладилник. Преди консумация леко се загрява.

Автор: Румяна Дичева

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало