Кулинарни рецепти » Нервозни кюфтенца

 Нервозни кюфтенца

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 1-2 глави лук
• 1 яйце
• 1 филия сух хляб (без кората)
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 люта чушка
• кимион
• бахар
• черен пипер
• сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го смесваме с каймата, накиснатия в млякото и отцеден хляб, ситно нарязаното люто чушле и смлените подправки. Посоляваме на вкус и омесваме много добре.

Оформяме от сместа малки кюфтенца, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало