Кулинарни рецепти » Нервозни кюфтенца

 Нервозни кюфтенца

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 1-2 глави лук
• 1 яйце
• 1 филия сух хляб (без кората)
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 люта чушка
• кимион
• бахар
• черен пипер
• сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го смесваме с каймата, накиснатия в млякото и отцеден хляб, ситно нарязаното люто чушле и смлените подправки. Посоляваме на вкус и омесваме много добре.

Оформяме от сместа малки кюфтенца, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало