Кулинарни рецепти » Телешки рулца с моцарела

 Телешки рулца с моцарела

Продукти:

• 8 малки много тънки шницела (по 80 г)
• 3 с.л. зехтин
• 4 парчета шунка
• 2 скилидки чесън
• 150 г моцарела
• 2 ч.л. нарязан розмарин
• 2 ч.л. мащерка
• 16 листчета градински чай
• 2 с.л. краве масло
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме шницелите, подсушаваме ги и ги намазваме с 2 с.л. зехтин. Начукваме ги леко и подправяме със сол и черен пипер.

Разполовяваме парчетата шунка, а моцарелата нарязваме на тънки сламки. Слагаме върху шницелите шунка, моцарела, смачкан чесън, подправки и по 2 листчета градински чай. Завиваме ги на рулца, които закрепваме с клечки за зъби.

Загряваме маслото и останалия зехтин и пържим рулцата 8-10 мин от всички страни.

Изваждаме ги, а в останалия сок можем да добавим 40 мл бяло вино, 100 мл бульон и леко да го сварим. После да прибавим 100 мл сметана и да кипнем.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало