Кулинарни рецепти » Пържоли по сръбски

 Пържоли по сръбски

Продукти:

• 4 свински пържоли
• 1 к.ч. галета
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. олио
• магданоз
• черен пипер
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Смесваме галетата с олиото и счукания чесън. Прибавяме малко наситнен магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.

Натриваме пържолите с тази смес и ги изпържваме от двете страни в силно сгорещената мазнина.

Автор: Росица Добрева

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало