Продукти:
• 4 свински пържоли
• 1 к.ч. галета
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. олио
• магданоз
• черен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Смесваме галетата с олиото и счукания чесън. Прибавяме малко наситнен магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.
Натриваме пържолите с тази смес и ги изпържваме от двете страни в силно сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...