Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешка кайма
• 150 г бели гъби
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• 4-5 с.л. мазнина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ситно и ги прибавяме към каймата. Добавяме яйцето, черния пипер и солта и омесваме сместа добре.
Оформяме продълговати бифтеци, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...