Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма /смес/
• средата на 1 филия сух бял хляб
• 2 яйца
• 1 ч.ч. сварен и отцеден спанак
• 2-3 с.л. брашно
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, копър, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Към каймата прибавяме натопения във вода и отцеден хляб, спанака, 1 яйце и ситно нарязания копър. Поръсваме със сол и черен пипер и разбъркваме с миксер.
Оформяме получената смес на шницели овалваме ги в брашното, потапяме ги в разбитото яйце, овалваме ги в галетата и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...