Кулинарни рецепти » Овнешки котлети със сос

 Овнешки котлети със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 4 овнешки котлета
• 1 ч.ч. разтопено краве масло или олио
• 500 г лук
• 1 ч.ч. месен бульон
• 1 ч.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината, докато стане златист.

Добавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, черния пипер и бульона /или 1 ч.ч. топла вода/. Варим на умерен огън, докато лукът се развари /ако е необходимо, доливаме малко топла вода/. Претриваме през цедка сместа, връщаме на огъня и варим, докато сосът се сгъсти.

Загряваме силно останалата мазнина, изпържваме в нея котлетите от двете страни и ги посоляваме. Заливаме ги със соса и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало