Кулинарни рецепти » Котлети от кайма и гъби

 Котлети от кайма и гъби

Продукти:

• 500 г кайма
• 300 г гъби
• 2 яйца
• 1 филия сух хляб (без кората)
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. галета
• 1 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите, нарязваме ги на малки парченца и ги задушаваме в 2-3 с.л. олио.

Изчакваме да изстинат и ги смесваме с каймата, накиснатия и отцеден хляб, разбитите жълтъци и наситнения магданоз. Подправяме на вкус с черен пипер и сол и омесваме добре.

Оформяме от сместа котлети, които потапяме в разбитите белтъци, овалваме в галетата и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало