Продукти: (за 2 порции)
• 300-400 г шарено свинско месо
• 50 г солена сланина
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 глави лук
• ½ к.ч. ароматно вино
• 1-2 с.л. сметана
• 1 скилидка чесън
• сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Оформяме от месото пържоли, които начукваме, натриваме със сол и чесън и оставяме да престоят около половин час.
Нарязваме на ситно лука и сланината, поръсваме ги с червения пипер и ги разбъркваме добре.
В силно загрята мазнина изпържваме пържолите от двете страни.
Изваждаме и в същата мазнина задушаваме сместа от лука и сланината. Когато лукът поомекне, поръсваме 1 ч.л. леко препечено брашно и поливаме с виното. Кипваме соса, посоляваме и варим 5-6 мин.
Отстраняваме от огъня, прибавяме сметаната, разбъркваме, заливаме пържолите и поднасяме веднага.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...