Кулинарни рецепти » Пържоли по унгарски

 Пържоли по унгарски

Продукти: (за 2 порции)

• 300-400 г шарено свинско месо
• 50 г солена сланина
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 глави лук
• ½ к.ч. ароматно вино
• 1-2 с.л. сметана
• 1 скилидка чесън
• сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Оформяме от месото пържоли, които начукваме, натриваме със сол и чесън и оставяме да престоят около половин час.

Нарязваме на ситно лука и сланината, поръсваме ги с червения пипер и ги разбъркваме добре.

В силно загрята мазнина изпържваме пържолите от двете страни.

Изваждаме и в същата мазнина задушаваме сместа от лука и сланината. Когато лукът поомекне, поръсваме 1 ч.л. леко препечено брашно и поливаме с виното. Кипваме соса, посоляваме и варим 5-6 мин.

Отстраняваме от огъня, прибавяме сметаната, разбъркваме, заливаме пържолите и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало