Кулинарни рецепти » Зелен фасул с люти чушки

 Зелен фасул с люти чушки

Продукти:

• 2 кг зелен фасул
• 250 г люти чушки шипка
• 100 г чорбаджийски чушки
• 6 глави чесън
• 3 връзки копър

За маринатата:

• 500 мл вода
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Сваряваме маринатата от изброените продукти и в нея варим 40 мин почистения зелен фасул. След като го отцедим, го оставяме да изстине.

Запичаме леко от двете страни чушките и ги слагаме при фасула. Добавяме почистените скилидки чесън, нарязания копър и разбъркваме всички продукти.

Пълним буркани със сместа и заливаме с маринатата, затваряме с капачки и стерилизираме 40 минути.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало