Продукти:
• 3 кг патладжани
• 1 кг чобаджийски чушлета
• 300 г захар
• 500 мл оцет
• 500 мл олио
• 3 с.л. сол
• магданоз
• дафинов лист
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на тънки ивици, а чорбаджийките - на парчета.
Приготвяме марината от оцета, захарта, солта и дафиновия лист. Слагаме я да заври и пускаме в нея чушките, докато променят цвета си. След това пускаме патладжаните.
След като всичко изстине, смесваме и разбъркваме, прибавяме подправките, нареждаме в буркани. Затваряме бурканите и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...