Кулинарни рецепти » Стерилизирана червена капия

 Стерилизирана червена капия

Продукти:

• 5 кг чушки
• 2 л вода
• 500 мл оцет
• 200 г сол
• олио
• дафинов лист
• черен пипер, бахар

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги попарваме във вряща марината от водата, оцета и солта. Отцеждаме и ги нареждаме плътно в буркани, в които сме сложили по 1 с.л. олио, 1 дафинов лист, 2-3 зърна бахар и 5-6 зърна черен пипер.

Заливаме с маринатата, затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало