Кулинарни рецепти » Печени камби

 Печени камби

Продукти:

5 кг средно големи камби

За плънката: (за 1 камба)

• 1 ч.л. олио
• 1 ч.л. оцет
• 1/3 ч.л. захар
• 1/3 ч.л. сол
• 1 скилидка чесън
ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Изчистваме семенната част на чушките и ги нареждаме в плитка тава. Във всяка камба слагаме от изброените продукти и повечко магданоз и печем на 180°С, докато по повърхността им се появат леки кафеникави петънца.

Вадим горещите камби, натъпкваме ги плътно в затоплени буркани, заливаме със сока, който са си пуснали, затваряме херметически и стерилизираме 10-15 мин.

Вариант на тази туршия е да се настържат на ситно ренде моркови, да се смесят с наситнен чесън и магданоз и тази плънка да се натъпче добре в чушките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало