Кулинарни рецепти » Стерилизирани гъби за салата

 Стерилизирани гъби за салата

Начин на приготвяне:

Добре почистените гъби варим в продължение на 15 минути, след което ги подреждаме в малки бурканчета. Помежду им поставяме по желание копър, кръгчета моркови, 2-3 скилидки чесън и 5-6 зърна черен пипер.

Заливаме с охладена саламура, приготвена от равни части оцет и вода и 2 с.л. сол на 1 л течност. Стерилизираме 50 минути.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало