Кулинарни рецепти » Туршия от зелен фасул

 Туршия от зелен фасул

Прoдукти:

• 2 кг зелен фасул (с малки зърна)
• 4 клончета копър
• 4 скилидки чесън
• целина

Зa маринатата:

• 4 ч.ч. вода
• 11/2 ч.ч. оцет
• 3 с.л. сол
• 3 с.л. захар

Нaчин на приготвяне:

Почистваме фасула от връхчетата и нарязваме на парчета. Заливаме го с кипяща подсолена вода и след няколко минути отцеждаме.

Редим плътно фасула в буркани като по средата слагаме копъра, чесъна и целината.

Кипваме саламура от олиото, оцета, захарта и солта и още гореща я наливаме в бурканите. Затваряме с капачки и стерилизираме 15 минути.

Автор: Веселина Камбурова

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало