Кулинарни рецепти » Туршия с гъби и карфиол

 Туршия с гъби и карфиол

Продукти:

• 2 кг гъби рижинки
• 1,5 кг моркови
• 2 глави карфиол
• 3-4 връзки копър
• 2-3 връзки магданоз
• 3-4 листа млада маточина
• бахар, черен пипер
• дафинови листа
• чесън, оцет

Начин на приготвяне:

Бланшираме гъбите и 5 мин в подсолена и подкислена вода. След като изстинат, подсушаваме и запържваме в олио. Режеме карфиола и морковите на малки парченца и също бланшираме 5 мин във вряща вода.

Във всеки буркан слагаме по 3 с.л. оцет, няколко зрънца бахар и черен пипер, 1 дафинов лист, наситнени зелении и 5-6 скилидки чесън. Догоре пълним с гъбите, карфиола и морковите. Заливаме с отварата от гъбите до ръба на буркана. Затваряме и стерилизираме 25-30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало