Продукти:
• 5 кг зелен боб
• 1 л вода
• 1 л оцет от 6%
• 250 г сол
• 100 г захар
• 3 глави чесън
• 3 връзки копър
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме боба. Смесваме го с останалите продукти и варим, докато омекне. Когато изстине подреждаме в буркани, като между боба слагаме скилидки чесън и копър. Заливаме с охладената марината, в която е врял, запечатваме херметически и стерилизираме 40 мин.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...