Кулинарни рецепти » Рибарска туршия

 Рибарска туршия

Продукти:

• 3 кг прясна риба
• 1 кг домати
• 10 чушки
• 2 моркова
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. олио
• листа от целина
• магданоз
• дафинов лист
• бахар
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Възвираме на огъня олиото, оцета и подправките. Нарязваме на парчета почистената риба, измиваме я и я пускаме в маринатата. Варим 20 мин, без да бъркаме, след което изваждаме рибата и я обезкостяваме.

В същата марината слагаме ситно нарязаните чушки и домати, нарязаните на колелца моркови и наситнените магданоз и листа от целина. Варим 20 мин, като периодично разбъркваме.

Нареждаме в буркани ред риба, ред зеленчуци, докато бурканите се напълнят. Заливаме с охладената марината, затваряме херметически и стерилизираме 10 минути.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало