Продукти:
• 5 кг млади тиквички
• 500 г червени чушки
• 300 г чесън
• 150 г копър
• 500 мл оцет
• 200 г сол
• 20 г черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на шайбички, а чушките нарязваме на лентички с широчина 3 см. Нарязваме копъра на едро. Обелваме чесъна.
Сипваме солта в 3 л вода и варим 5 мин, докато напълно се разтвори. Сваляме саламурата от котлона и прибавяме оцета. Разбъркваме.
Редим тиквичките в буркани като между редовете слагаме по 2-3 лентички чушки, 4 скилидки чесън, 3 зърна черен пипер и 1 щипка копър. Заливаме с маринатата, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...