Продукти:
• 4 кг зелени доматчета
За маринатата:
• 1 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. винен оцет
• 1 ч.ч. олио
• 5 глави чесън
• по 1 връзка копър и магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме добре доматчетата, почиствамеги и ги нарязваме на кръгчета или полукръгчета. Слагаме ги в тава и посипваме със солта и захарта и оставяме да престоят 5 часа. След това изцеждаме с две ръце доматчетата и ги насипваме в буркани.Отцедената течност изхвърляме.
Смесваме олиото, оцета, ситно нарязаните копър и магданоз и чесъна, нарязан на филийки. Разбъркваме добре и заливаме бурканите. Затваряме с капачки и ги стерилизираме 5 минути.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...