Кулинарни рецепти » Туршия от цвекло и боровинки

 Туршия от цвекло и боровинки

Продукти:

• 10 кг червено цвекло
• 5-6 малки главички червен лук
• 2 л оцет
• 2 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. твърди недозрели боровинки
• 2 ч.ч. олио
• 1,5 ч.ч.сол
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 пакет черен пипер
• 1 пакет бахар
• 6 дафинови листа
• 10 листенца маточина
• 10 листенца целина
• 10 листенца магданоз

Начин на приготвяне:

Сваряваме цвеклото, обелваме го и го нарязваме на филийки. Прибавяме резенчета лук, дафинови листа, зърна черен пипер и бахар.

Разпределяме в буркани, слагаме боровинките и заливаме с маринатата от кипналите оцет, сол, вода и захар. Отгоре поливаме с олио. Затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало