Кулинарни рецепти » Пловдивска закуска

 Пловдивска закуска

Продукти:

• 6 кг корнишони
• 3,5 кг лук
• 600 мл оцет
• 500 мл олио
• 150 г сол
• дафинов лист
• черен пипер
• бахар

Начин на приготвяне:

Нарязваме краставичките на колелца, а лука – на филийки. Смесваме зеленчуците, поръсваме със солта и разбъркваме.

Вземаме буркани от 800 мл и във всеки слагаме по малко подправки. Сипваме по 60 мл оцет и 50 мл олио и напълваме плътно със сместа от лук и краставички.

Затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало