Продукти:
• 2 кг гъби
• 20 зърна черен пипер
• 1-2 глави чесън
• 3-4 дафинови листа
За маринатата:
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. растително масло
• 3 с.л. захар
• 2 с.л. сол
• 3 с.л. горчица
Начин на приготвяне:
Варим гъбите 20 мин в слабо подсолена вода.
Смесваме водата, оцета, олиото, захарта и солта и кипваме маринатата за 4-5 минути. Отстраняваме от огъня и прибавяме горчицата.
Нареждаме охладените гъби в буркани, като между тях слагаме зърна черен пипер, обелени скилидки чесън и парченца дафинов лист. Заливаме с маринатата, затваряме и стерилизираме 1 час.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...