Продукти: (за 1 буркан)
• 2 тиквички
• 1 равна ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 глава лук
• 3 аспирина
• копър
• чесън
• оцет
Начин на приготвяне:
Сипваме в буркан 5 с.л. оцет, добавяме сол, захар, черен пипер на зърна, копър, чесън, лук, нарязан на филийки и аспирините.
Отгоре плътно нареждаме нарязаните тиквички и доливаме буркана с вода.
Затваряме с капачка и обръщаме с нея надолу. Не стерилизираме туршията.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...