Продукти:
• люти чушки
• олио за пържене
• 1 връзка копър
За маринатата: (на 500 мл вода)
• 500 мл оцет
• 1 к.ч. сол
• 1 к.ч. захар
• 2 дафинови листа
• 10-12 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Избираме по-дребни люти чушки, измиваме ги и отрязваме само връхчетата на дръжките им. Изпържваме ги в силно сгорещено олио.
След като изстинат, нареждаме чушките в бурканчета, на дъното на които слагаме клонче копър. Заливаме туршията с преварената и изстинала марината и затваряме с пластмасови капачки. Държим на студено.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...