Кулинарни рецепти » Краставички в саламура

 Краставички в саламура

Продукти:

• 3,5 кг краставички
• 1 шепа лозови и вишневи листа
• съцветия копър
• 1 парче хрян, нарязан на пръчици
• 1 с.л. синапено семе
• 1 щипка тарос
• сол

Начин на приготвяне:

Нареждаме краставичките в дълбока тенджера, заливаме ги със студена подсолена вода /на 1 л вода 30 г сол/ и ги оставяме така 1 нощ. Изваждаме ги и ги нареждаме в голям стъклен буркан като между тях редим лозови и вишневи листа и ръсим от подправките.

Заливаме с преварена, прецедена и изстинала саламура в пропорция на 1 л вода 50 г сол. Отвора на буркана покриваме с марля върху самата саламура, затискаме с венче от лозови листа, а отгоре - с камък. Завързваме буркана с пергаментова хартия. Съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало