Продукти:
• 5 кг едра здрава “Капия”
• 1,5 кг моркови
• 2-3 връзки магданоз
• 3-4 глави чесън
За маринатата:
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. оцет
• 3 с.л. сол
• 1 непълна ч.ч. захар
• 20 аспирина
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките, обелваме ги и ги изчистваме от семките като правим това над съд, за да запазим сока от печенето. Морковите нарязваме на колелца. Счукваме аспирина, размиваме го с малко вода и го смесваме с посочените за маринатата продукти. Прибавяме и сока от чушките.
Подреждаме чушките в голяма и разлата тава и ги заливаме с продуктите от марината, без да я варим. Оставяме ги така 3-4 часа като периодично ги обръщаме.
Нареждаме ги в сухи буркани, на чието дъно сме сложили ситно нарязан магданоз и скилидки чесън. Всеки ред чушки покриваме с пласт моркови, отгоре ръсим магданоз и чесън и така до запълване на бурканите. Последният ред трябва да е от чушки.
Поръсваме с магданоз, притискаме хубаво и заливаме с маринатата. Завръзваме с целофан и конец гърлата, похлупваме с капачки и държим на хладно. Не стерилизираме.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...