Продукти:
• 5 кг едра здрава “Капия”
• 1,5 кг моркови
• 2-3 връзки магданоз
• 3-4 глави чесън
За маринатата:
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. оцет
• 3 с.л. сол
• 1 непълна ч.ч. захар
• 20 аспирина
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките, обелваме ги и ги изчистваме от семките като правим това над съд, за да запазим сока от печенето. Морковите нарязваме на колелца. Счукваме аспирина, размиваме го с малко вода и го смесваме с посочените за маринатата продукти. Прибавяме и сока от чушките.
Подреждаме чушките в голяма и разлата тава и ги заливаме с продуктите от марината, без да я варим. Оставяме ги така 3-4 часа като периодично ги обръщаме.
Нареждаме ги в сухи буркани, на чието дъно сме сложили ситно нарязан магданоз и скилидки чесън. Всеки ред чушки покриваме с пласт моркови, отгоре ръсим магданоз и чесън и така до запълване на бурканите. Последният ред трябва да е от чушки.
Поръсваме с магданоз, притискаме хубаво и заливаме с маринатата. Завръзваме с целофан и конец гърлата, похлупваме с капачки и държим на хладно. Не стерилизираме.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...