Кулинарни рецепти » Патладжани със зеле

 Патладжани със зеле

Продукти:

• по-малки патладжани
• ситно нарязано зеле
• настъргани моркови
• наситнени чесън
• листа от целина
• магданоз, сол

За саламурата: /на1 л вода/

• 1 л оцет
• 1 ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Избираме здрави патладжани, отрязваме им дръжките и ги разполовяваме надлъжно. Издълбаваме семенната част, посоляваме и ги оставяме 30 мин да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги бланшираме във вряща подсолена вода 4-5 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода, отцеждаме и ги оставяме напълно да изстинат.

Пълним патладжаните с посолената и леко намачкана смес от ситно нарязано зеле, настъргани моркови, наситнени чесън, магданоз и листа от целина. Слепваме половинките две по две и ги превръзваме през средата с клонче целина.

Сваряваме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме я да изстине и заливаме с нея подредените в буркани патладжани. Затваряме бурканите с целофан и конец или с пластмасови капачки и прибираме туршията на сухо и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало