Кулинарни рецепти » Патладжани със зеле

 Патладжани със зеле

Продукти:

• по-малки патладжани
• ситно нарязано зеле
• настъргани моркови
• наситнени чесън
• листа от целина
• магданоз, сол

За саламурата: /на1 л вода/

• 1 л оцет
• 1 ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Избираме здрави патладжани, отрязваме им дръжките и ги разполовяваме надлъжно. Издълбаваме семенната част, посоляваме и ги оставяме 30 мин да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги бланшираме във вряща подсолена вода 4-5 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода, отцеждаме и ги оставяме напълно да изстинат.

Пълним патладжаните с посолената и леко намачкана смес от ситно нарязано зеле, настъргани моркови, наситнени чесън, магданоз и листа от целина. Слепваме половинките две по две и ги превръзваме през средата с клонче целина.

Сваряваме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме я да изстине и заливаме с нея подредените в буркани патладжани. Затваряме бурканите с целофан и конец или с пластмасови капачки и прибираме туршията на сухо и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало