Кулинарни рецепти » Подлучени домати

 Подлучени домати

Продукти:

• 3 кг зелени домати
• 2 връзки магданоз
• 1 връзка целина
• 4 глави чесън

За маринатата:

• 500 мл оцет
• 2 ч.ч. вода
• 1 непълна ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме напречно доматите и ги нареждаме в по-големи буркани. Между всеки ред поръсваме от подправките.

Кипваме маринатата, изстудяваме я и заливаме доматите. Захлупваме бурканите и ги оставяме на студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало