Продукти: (за 12 броя)
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 щипка сол
• 1/4 ч.л. канела
• 6 с.л. масло
• 2/3 ч.ч. захар
• 2 яйца
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.ч. динен сок
• 1/2 ч.ч. ситно нарязана диня
• 1/2 ч.ч. стафиди
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното в дълбока купа и го смесваме с бакпулвера, содата, солта и канелата. Добавяме маслото, захарта и яйцата.
Млякото, динения сок и стафидите разбиваме добре и ги разбъркваме с тестото. Изсипваме тестото в намазнени кексови формички, като съдържанието трябва да запълни 2/3 от обема им.
Печем мъфините в умерена фурна върху решетка.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...