Кулинарни рецепти » Пастели

 Пастели

Продукти:

• 2 ч. ч. мед
• 2,5 ч. ч. сусам

Начин на приготвяне:

Слагаме меда в съд и го бъркаме на огъня, докато се втечни. Пържим сусама в тефлонов тиган, като бъркаме непрекъснато с дървена шпатула. Прибавяме сусама към втечнения мед и разбъркваме добре.

Вземаме плитък съд, поръсваме го с вода и малко допълнителен сусам и изливаме приготвената смес. Разстиламе сместа, за да обхване цялата повърхност, с мокра лъжица, която непрекъснато потапяме във вода.

Оставяме пастелът да се сгъсти и го нарязваме на парчета. По желание, докато е мек, може да го навием на руло.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало