Кулинарни рецепти » Пастели

 Пастели

Продукти:

• 2 ч. ч. мед
• 2,5 ч. ч. сусам

Начин на приготвяне:

Слагаме меда в съд и го бъркаме на огъня, докато се втечни. Пържим сусама в тефлонов тиган, като бъркаме непрекъснато с дървена шпатула. Прибавяме сусама към втечнения мед и разбъркваме добре.

Вземаме плитък съд, поръсваме го с вода и малко допълнителен сусам и изливаме приготвената смес. Разстиламе сместа, за да обхване цялата повърхност, с мокра лъжица, която непрекъснато потапяме във вода.

Оставяме пастелът да се сгъсти и го нарязваме на парчета. По желание, докато е мек, може да го навием на руло.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало