Кулинарни рецепти » Шоколадови сърца с мед

 Шоколадови сърца с мед

Продукти:

• 1 к.ч. разтопен мед
• 2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 1 к.л. амонячна сода
• 1ч.л. канела
• 1 щипка смлян кардамон
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 3 с.л. пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, наливаме олиото и бъркаме, докато сместа стане гладка и стегната. Добавяме меда, а после и ароматизираното брашно и измесваме меко тесто. Оставяме го малко да отлежи.

Разточваме кора, дебела около 1 см. От нея изрязваме сърчица с различна големина. Слепваме ги след изпичането с бял шоколад или гъста сметана, а отгоре разливаме кафяв шоколад.

По желание топваме и малките сърчица в разтворена на водна баня глазура или марципан. Наръсваме с кокосови или шоколадови пръчици.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало