Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 1 1/2 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 ванилия
• настъргана лимонова кора
• 2 с.л. смлени орехови ядки
• 2 готови кори за вафли
Начин на приготвяне:
Сваряваме на слаб огън млякото заедно със захарта и брашното, като непрекъснато бъркаме, докато получим гладък крем. Прибавяме ванилията, настърганата лимонова кора и смлените орехи и оотстраняваме от огъня.
Щом кремът се поохлади, намазваме с него една от двете готови кори. Слагаме отгоре втората кора и притискаме с тежест. Оставяме корите притиснати за една нощ и на другия ден с остър нож изрязваме правоъгълни вафлички.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...