Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 8-10 с.л. захар
• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• половин бакпулвер
• сусам за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата и брашното, което сме пресели заедно с бакпулвера. Омесваме меко тесто и го разделяме на 2-3 топки.
От всяка топка разточваме кора, дебела 3-4 мм, и нарязваме пръчици, които овалваме в сусам. Нареждаме сусамените пръчици в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Изстиналите сладки съхраняваме в добре затворен съд.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...