Продукти:
• 160 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 6 яйца
• 160 г бадеми
• 160 г шоколад
• 1 ванилия
• 120 г брашно
• шипков мармалад
• галета
Начин на приготвяне:
Бъркаме маслото и захарта с дървена лъжица 10 минути. Прибавяме един по един жълтъците, смлените бадеми, настъргания шоколад и ванилията. След това прибавяме разбитите на сняг белтъци и брашното.
Изсипваме сместа в тава, намазана с масло и поръсена с галета. Печем в умерена фурна. Нарязваме готовия плат на ромбчета. Изчакваме да изстинат и ги слепваме две по две, като мажем с шипков мармалад.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....